Lovitură pentru Klaus Iohannis! Orban îl numește responsabil pentru criza politică în care se află România

Totodată, Ludovic Orban a spus și că trebuie să analizeze demersul AUR, deoarece asocierea cu acest partid nu este favorabilă, potrivit acestuia.

„Pentru a iniţia procedura de demitere este nevoie de o treime dintre parlamentari care să semneze demersul. Nu cunosc conţinutul acestui demers”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24, punctând și că îl consideră „pe Klaus Iohannis principalul vinovat pentru criza politică şi criza guvernamentală”.

Ludovic Orban susține că președintele a lăsat „aproape fără apărare” România

Mai apoi, Orban a susținut că, prin deciziile sale, preşedintele a lăsat „aproape fără apărare” România în faţa valului patru al pandemiei. „Un rău major pentru România”, îl cataloghează Orban pe Klaus Iohannis, despre care spune că s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă.

„Va trebui să văd despre ce este vorba. Asocierea cu AUR este o asociere care este de nedorit”, a mai declarat Orban, referindu-se la suspendarea preşedintelui.

Fostul lider PNL a spus și că există motive de suspendare a preşedintelui, având în vedere generarea crizei politice pe care a şi întreţinut-o în ultimele două luni, dar crede că „nu sunt şanse” ca demersul AUR să aibă finalitate.

„Demersul AUR este un demers care în mod evident urmăreşte să ducă la obţinerea de capital politic şi electoral, dintr-un demers dorit de mulţi români”, a mai declarat Orban.

AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, anunţul fiind făcut luni, într-o conferinţă de presă, de co-preşedintele partidului, George Simion.

Ludovic Orban a răbufnit în direct

De asemenea, Orban a spus anterior că România nu se află în situația Italiei, de exemplu, cu marea majoritate a populației vaccinate anti-Covid. În aceste condiții nu poate să-și permită condiționarea dreptului la muncă de imunizarea cu vaccinul anti-COVID.

„Nu cred ca votez forma actuala a legii. Forma actuala a legii nu o voi vota”, a mai spus Ludovic Orban, invitat în emisiunea Culisele statului paralel de la Realitatea Plus.

Fostul liderul PNL a atacat direct actuala conducere a partidului pentru măsurile pe care le-a luat în pandemie.

„Problema mea principala pleacă de la câteva puncte:

1. E demonstrat științific că o persoană vaccinată poate să transmită virusul. Va vorbește o persoană care crede în vaccin. Problema cu vaccinul este că vaccinul mă ajută pe mine. Cum? Dacă contractez boală să nu am o formă severă. Pe de altă parte, nu mă împiedică pe mine că persoană vaccinată să transmit virusul dacă eu l-am contractat. Mi se pare că nu e corect din punct de vedere medical. Din punctul de vedere al respectării dreptului la sănătate al persoanelor care nu se vaccineaza. Sau inclusiv al persoanelor care sunt vaccinate că o persoană vaccinată poate transmite și unei alte persoane care este vaccinată. Sigur că vaccinul va evolua probabil și că în timp se va dezvoltă o formă de imunitate care să dureze mai mult.

2. Poate Italia își permite cu 80% din cetățenii vaccinați să condiționeze dreptul la muncă de vaccin sau de un test RTC. România, cu 32% din cetățeni vaccinați nu-și poate permite asta. Eu nu pot să interzic dreprul la muncă, pentru că de fapt asta fac. Uitați-va ce scrie în lege, că automat i se suspendă contractul de muncă fără salariu 30 de zile și după aia își pierde locul de muncă. Gândiți-va ce lovitură este pentru economie dacă angajatorul este obligat să renunțe la contractul de muncă al unei persoane care nu se vaccineaza”, a transmis Orban.