În prezent se lucrează în cartierele  Tei – Colentina, Berceni – Apărătorii Patriei, Titan – Industriilor, fiind planificate noi lucrări în cartierul Cotroceni. Lucrările aflate în desfășurare sunt într-o fază avansată de execuție și însumează aproximativ 200 de kilometri de rețea subterană.

 Netcity Telecom intentionează să extindă lucrările de construcție în ritm susținut în toate sectoarele Capitalei, fiind vizată atingerea cât mai rapidă a indicatorilor din studiul de fezabilitate aferent Etapei II, recent aprobați de către Primăria Municipiului București.

 „Atingerea obiectivelor Etapei II este o prioritate pentru noi, pentru care ne-am pregătit temeinic și care presupune o mobilizare semnificativă de resurse. Prognoza este deja îmbucurătoare, faza de proiectare pentru investiția Netcity 2020 are deja un avans semnificativ, permițându-ne o derulare sustinută a lucrărilor de construcție. Eforturile noastre în implementarea cu succes a proiectului au scopul de a oferi orașului o infrastructură modernă, pregatită pentru noile tehnologii, tot mai mulți bucureșteni urmând a beneficia de servicii de telecomunicații în condiții de calitate și siguranță”, a declarat Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.

În aprilie 2018, compania Netcity Telecom, parte a grupului Electrogrup Infrastructure | E-INFRA, a contractat printr-un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale majorarea facilității de credit de tip club loan, în valoare de 36 millioane euro, obținut în decembrie 2016, cu o nouă facilitate, de 10 milioane euro, pentru asigurarea fondurilor necesare pentru dezvoltarea  proiectului. Astfel, la ritmul actual de construire, compania estimează că, până în 2020, investiția privată va depăși 70 milioane de euro.
 
Compania Netcity Telecom a fost fondată în 2007 si este operatorul rețelei metropolitane de fibră optică a Municipiului București pentru telecomunicații „Netcity”. Netcity Telecom face parte din grupul Electrogrup Infrastructure | E-INFRA, un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie si telecomunicații, din care mai fac parte Electrogrup SA,  Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, precum și WESEE SRL, în care grupul are o deținere de 40%.


Te-ar putea interesa și: