Așadar, fostul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, este propus pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi. În acest timp, Pavel Popescu a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al ANCOM.

Lucian Heiuș a fost propus pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi

Anunțul a fost făcut chiar de Rareș Bogdan, după ședința conducerii PNL.

„Pentru ANCOM fostul deputat Pavel Popescu este propunerea PNL acceptată unanim, ca vicepreședinte a prestigioasei agenții. Domnia sa urmează sa demisioneze din cadrul Parlamentului României și de la conducerea filialei Sector 4.

De asemenea, pentru Curtea de Conturi, pentru poziția de vicepreședinte a fost votat domnul Lucian Heiuș. Este fostul sef al ANAF, Secretar General al Ministerul Finanțelor in acest moment, un om care a fost prefect, care a fost șef de ANAF, șef de Administrație Financiara, cu o mare experiență în domeniu și credem că va face un lucru excepțional în următorii 9 ani la Curtea de Conturi.

De asemenea, cealaltă poziție de membru în consiliu, doamna Ștefania Ferencz, timp de 12 ani șefa de cabinet a primarului Emil Boc la Cluj, șefa cancelariei și șefa de cabinet ulterior în momentul în care Emil Boc era premier al României timp de 4 ani, apoi secretarul general al Ministerului Transporturilor și până de curând secretarul general al Ministerului de Interne.

Un om cu mare experiență în administrația locală și centrală și credem cele două propuneri sunt absolut salutare pentru această importantă instituție a statului român”, a declarat Rareș Bogdan.

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni marți, 10 octombrie, în şedinţă comună

Anunțul a venit în contextul în care Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni marți, 10 octombrie, în şedinţă comună, pentru unele numiri la ANCOM şi Curtea de Conturi, precum şi pentru aprobarea unor rapoarte.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru posturile la care expiră mandatele unor consilieri şi vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi şi ANCOM este 9 octombrie. De asemenea, raportul urmează să fie întocmit de către comisiile de specialitate până la data de 10 octombrie.

Curtea de Conturi (CC) este organismul de stat din România care are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.

ANCOM este autoritatea care face regulile pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale. Autoritatea poate influenţa prin deciziile sale taxele plătite de companiile active pe cele două pieţe.