Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, care şi-a dat demisia din PSD, s-a înscris în Partidul Verde, condus de actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu.

Adrian Tudor va candida pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. Iar Florin Călinescu a venit la Târgu Jiu pentru a-l lansa pe Adrian Tudor.

”Am primit un telefon”

”Gorjul are nevoie de un proiect politic verde responsabil. Vreau să fac din Târgu Jiu un oraş renăscut, un oraş sănătos la minte, la trup şi la suflet”, a spus Adrian Tudor, conform adevarul.ro.

În consecință, Tudor a fost împuternicit să pună bazele organizaţiei din judeţul Gorj, arată sursa citată.

Florin Călinescu a povestit cum a ajuns ca Adrian Tudor la Partidul Verde: ”Am primit un telefon şi i-am spus să vină ca să ne cunoaştem. A venit la Bucureşti în urmă cu două-trei săptămâni.

Mi-a expus nişte gânduri şi l-a pus dracu să zică aşa: eu mă străduiesc să fac judeţul numărul unu din România. Zic: în câţi ani? Zice: Nu! În toamna asta. Zic: dacă e mai nebun decât mine, treci frate!

Liber la alegerile locale

N-are dosar penal, în rest, pot să strige unii de pe margine eu ce să fac?“.

Trebuie precizat faptul că Adrian Tudor a ocupat funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei municipale a PSD Târgu Jiu.

În context, Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu este o problemă să fie organizate alegeri locale în luna septembrie, dacă se vor respecta normele de prevenție impuse pe timpul pandemiei de coronavirus: purtarea măștilor de protecție, spălatul pe mâini și păstrarea unei distanțe corespunzătoare între oameni.

Iohannis a explicat faptul că mai problematice se prezintă campania electorală și promovarea candidaților propuși de diferitele partide, având în vedere că nu se vor putea face adunări și mitinguri de amploare, decât procesul de vot în sine.