Lovitură totală pentru mii de români! Vor intra în faliment. Mii de firme sunt aproape de dizolvare, iar un fost şef al ANAF iese cu acuzaţii extrem de grave la adresa Guvernului. Ar fi direct responsabil de închiderea acestora.

Acuzaţii grave la adresa Guvernului

Ies la iveală acuzaţii extrem de grave la adresa Guvernului.  După ce a închis forţat firmele în pandemie şi le-a permis să îşi amâne sau eşaloneze obligaţiile de tipul impozitelor şi contribuţiilor, Guvernul schimbă placa.

Percepe majorări de întârziere şi dobânzi la sumele astfel plătite eşalonat. Gelu Diaconu, fost şef ANAF, acuză guvernul de practici specifice cămătarilor. Aşa-zisul ajutor astfel acordat transformându-se într-o condamnare la faliment.

“Clanul Cîțu cămătaru’

Amânarea/eșalonarea plății obligațiilor bugetare sunt PURTĂTOARE DE DOBÂNZI/MAJORĂRI DE ÎNTÂRZIERE și PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE.

Așadar, îți închid afacerea printr-un act de autoritate publică, te iartă pe moment de plata obligațiilor sau a ratelor la credite, dar începând cu luna februarie a.c. ești obligat să dai statului român pe lângă taxele/ratele amanate (de unde dacă nu ai avut activitate pentru ca te-au închis?) majorări de întârziere și dobânzi!!!

Materiale de presă acuzatoare legate de subiect? Indignare pe rețele sociale? Nici vorbă.

Fanatismul votanților a atins cote inimaginabile. Iar frica, deprofesonalizarea breslei și în cazul altora banii primiți îndeamnă jurnaliștii la tăcere.

Cert e că epoca partidelor politice luminate și salvatoare ale națiunii, cărora li s-a dat un cec în alb și li se înghite orice minciună în ropot de aplauze…e aici. Multe business-uri nu vor mai fi”, scrie Gelu Diaconu pe o reţea de socializare.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea