Fostul șef al ANAF a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care a condus-o i-a făcut plângere penală. Gelu Diaconu a susținut că nimic din ce a publicat nu se încadrează la informaţii clasificate sau secret fiscal.

„Cred ca tocmai am bifat o premiera nationala: ANAF, firma de casa a PSD, mi-a facut plangere penala pentru ca prezint public informatii de interes general dar pe care ei le considera ca „nefiind destinate publicității”. E posibil sa fiu primul cetatean roman fara nicio functie publica, “posesor” de plangere penala de la o institutie a statului pentru ca dezvalui ilegalitatile si minciunile lor.
Sa ne înțelegem: nu dezvalui informatii clasificate si nici cele care tin de secretul fiscal!
Pe vremea tehnocratiilor, cand faceam acelasi lucru (ei nefiind, de asemenea, vreun monument de transparenta!) s-au facut echipe de ancheta, ca sa se afle cine imi furnizeaza informatii din interiorul ANAF. Dar nu le-a dat prin cap sa-mi faca plangere penala. Macar meritul acesta le trebuie recunoscut: aveau o limita si intelegeau democratia.
Gasca PSD, avand o mentalitate de trib care praduieste tot ce ii iese in cale, nu poate concepe ca, daca un cetatean arata cum au „fabricat” ei, de exemplu, analize de risc pentru a intimida cu controale redactiile Hotnews si Rise Project, acesta nu face decat sa serveasca interesului public. Demascarea unei ilegalitati nu este numai o obligatie civica, ci chiar o obligatie legala!!

Altcineva in locul meu le-ar zice ca sunt de-a dreptul prostanaci (ca sa folosesc un cuvant drag psd-istilor!), nu doar incompetenti cu acte si infractori in devenire.
Eu nu le mai zic nimic. Doar lucrez deja la un text in care voi arata cum au premeditat blocarea investitiilor si cum sacrifica dezvoltarea, si asa fragila, a Romaniei”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.