E valabilă de azi, 20 ianuarie: Potrivit Agenției Naționale de Administrarea Fiscală (ANAF), a fost dat startul aplicației pentru completarea Forumularului 094 în format electronic.

În comunicatul de presă trimis de către ANAF este precizat faptul că aplicația e valabilă de azi, 20 ianuarie.

“În continuarea eforturilor de digitalizare şi simplificare a raportărilor fiscale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor aplicaţia pentru completarea în format electronic a formularului 094. Acesta va fi disponibil începând din data de 20 ianuarie a.c., pe site-ul agenţiei, www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii”, se menţionează în comunicat.

E valabilă de azi, 20 ianuarie: Se depune până la data de 25 ianuarie

ANAF mai precizează că persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul (094).

“Declaraţia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”, spune Ministerul Finanțelor Publice.

E valabilă de azi, 20 ianuarie: Cine nu are această obligație

În comunicatul de la ANAF este precizat faptul că nu au această obligaţie persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.

Formularul 094 se depune şi de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziţii intracomunitare de bunuri şi care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziţie intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depăşit plafonul de 100.000 euro”, se mai spune în comunicat.