Acuzaţii grave la adresa fostului patron de la Dinamo, Ionuţ Negoiţă. Marius Bacria, preşedintele Asociaţiei CS FC Dinamo, lasă de înţeles că Negoiţă are în plan dispariţia clubului de fotbal.

“Ar vrea să dispară Dinamo ca să dispară și o sarcină pe care o are în cârcă”

“Există cineva care vrea neapărat ca Dinamo să dispară, din interese clare ale persoanei respective și acel cineva e foarte sus, pe o scară de la 1 la 10, el e cam la 8-9. Cred că nu e singurul. A fost trecător prin fotbal.

Ar vrea să dispară Dinamo ca să dispară și o sarcină pe care o are în cârcă dacă se întâmplă ceva cu un verdict în justiție în următoarea perioadă. Eu sunt convins că este exclusă varianta cu Cristi Borcea. Aia e ceva de domeniul fanteziei, deci Cortacero nu e omul lui Cristi”, a declarat Bacria pentru Digisport.

Asociaţia CS FC Dinamo este controlată de afaceristul Nicolae Badea şi deţine marca şi palmaresul clubului din Ştefan cel Mare.

Bacria: Nu există căi şi mijloace pentru ca Dinamo să scape de faliment

Întrebat dacă se referă exact la Ionuţ Negoiţă când face aceste acuzaţii privind dispariţia Dinamo, Marius Bacria a evitat totuşi să-l numească pe fostul patron.

“Nu mă refer la nimeni, Doamne fereşte! Nu am nevoie de procese, nu mă refer la nimeni. Nu o să fie bine deloc. Noi muncim toată ziua, facem, încercăm, unde mai există un licăr de speranţă, suntem o mână de oameni care punem umărul după posibilităţile noastre.

Să dea Dumnezeu să iasă bine, dar şansele sunt puţine! Este puţin probabil (ca Dinamo să scape de faliment – n.red.), pentru că nu există căi şi mijloace pentru aşa ceva”, a spus Bacria.

De câţi bani are nevoie clubul în acest moment?

El a mai vorbit şi despre nevoile financiare urgente de la Dinamo.

“La 31 martie, este termenul limită pentru achitarea datoriilor angajate până la 31 decembrie în vederea obţinerii licenţei pentru sezonul viitor al Ligii I. Ştiţi vreo sumă care trebuie pregătită, aşa?

Aproape două milioane de euro, până-n două milioane de euro. Nu mai vorbesc de cheltuilelile curente. Norocul nostru a fost că ne-a ajutat tragerea la sorţi la Liga I, la meciuri şi avem deplăsări la meciuri pe aproape, fără cazări, transport şi altele.

Noi nu avem bani să trecem strada şi ne gândim să plătim la ANAF 700.000, să nu pierdem jumătatea din Săftica pe care o mai avem, pentru că ailaltă s-a dus”, a spus Marius Bacria.

“Pare acest Cortacero că este ‘plantat’, nu se comportă deloc ca un conducător. Pare ‘plantat’, pus de cineva, nu are niciun pic de carismă, să aibă ceva pozitiv de spus pentru angajați. Oricum Dinamo era în supraviețuire și în era domnului Negoiță. Situația e… nici nu știu cum să îi mai spun. Acest om pare ‘plantat’. De cine? Nu știu”, a declarat şi Ionuţ Badea, fost jucător la Dinamo.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ştefan Constantin