Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul demisionar Ionel Dancă, lansează un atac dur la adresa conducerii PNL. Mai exact, acesta subliniază faptul că premierul interimar Florin Cițu nu a avut vechimea necesară pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă.

În același timp, Ionel Dancă, apropiat al lui Ludovic Orban, l-a criticat aspru și pe președintele Klaus Iohannis pe care îl acuză că nu dă doi bani pe respectarea democrației în interiorul PNL, dar nici pe democrația României.

Totodată, el subliniază faptul că nu știe ce decizii pregătesc liderii PNL, însă înainte de a face ceva, indicat ar fi ca aceștia să citească cu atenție statutul PNL. Liberalul le-a dat acestora și câteva articole din statut, pe care cu toții ar fi trebuit să le știe.

„Nu știu ce decizii pregătesc cei care conduc acum PNL dar le spun să citească cu atenție statutul partidului. Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.

”Nu dau doi bani pe respectarea democrației”

Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Ionel Dancă susține că nu se așteaptă ca persoanele care nu au vechime în PNL pentru a candida la anumite funcții să cunoască statutul și să îl respecte, el făcând referire la Florin Cîțu.

În același timp, acesta susține că din păcate ”drama democrației românești” o reprezintă faptul că nicio persoană din cele care au preluat ”ostil” puterea de decizie în PNL nu ”dau doi bani pe respectarea democrației” în partid.

”Sigur, nu mă astept de la unii care nu au avut vechimea necesară in PNL pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă acum să cunoască statutul PNL sau să-l respecte.

Din păcate, drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru, nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România.” a adăugat Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.