Lovitură totală pentru Diana Șoșoacă! Senatoarea a fost amendată. Ce a făcut de această dată

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru afirmațiile discriminatorii la adresa secretarului de stat în cadrul Ministerului Apărării Interne, Raed Arafat. Potrivit CNCD, senatoarea are de plătit suma de 5.000 de lei.

”Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre: afirmaţiile: ‘de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină’, ‘vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale’.

‘Nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie’, ‘trădătorii nu au ce căuta în România’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei’, se arată într-un comunicat al CNCD.

Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a mai informat că hotărârea a fost adoptată cu 8 voturi ”pentru”și unul ”împotrivă”.

”Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, se precizează în comunicat.

”Afirmaţiile: ‘vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, ‘mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română’, ‘sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

De asemenea, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis ca Mihail Neamțu să fie sancționat cu un avertisment contravențional tot pentru afirmațiile descriminatorii la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Hotărârea în acest sens a fost adoptată cu unanimitate de voturi.