România trece printr-o criză imensă. Peste 4000 de oameni sunt deja infectați cu noul coronavirus, iar sute de persoane și-au pierdut viața. Problemele sunt departe de a se fi încheiat.

Pericol imens pentru cei care stau la bloc

Este pericol imens pentru cei care stau la bloc. Majoritatea celor care stau la bloc nu au posibilitatea să îşi plătească întreţinerea online, deşi asociaţiile de proprietari sunt obligate să dețină un cont bancar încă din 2018. Asftel, riscul de infectare din cauza banilor lichizi este extrem de mare.

Lipsa educaţiei financiare pune beţe în roate românilor care locuiesc la bloc şi care doresc să îşi plătească întreţinerea de la distanţă, pentru a evita contactul social.

Deşi administratorii de bloc sunt obligaţi prin lege să deţină un cont bancar, pe care de regulă îl deschide preşedintele blocului, în realitate plata întreţinerii prin transfer bancar este un proiect care nu s-a pus în practică aproape deloc în România.

Chiar şi dacă ar exista cont bancar disponibil în fiecare bloc, persoanele în vârstă nu s-ar descurca cu plata online şi s-ar deplasa la bancă pentru plata întreținerii, spun administratorii de bloc.

Locatarii care nu au posibilitatea să efectueze plata online a întreţinerii pot face presiuni asupra preşedinetelui de bloc să deschidă un cont. Dacă acesta nu ia măsurile necesare, locatarul poate depune o plângere la primărie pentru încalcarea legii 196 din 2018.