Antena 3, amendată cu 30.000 de lei! CNA a intrat pe fir

Paginademedia.ro informează că Antena 3 a primit o amendă de 30.000 de lei, respectiv aproximativ 6.000 de euro, din partea CNA, după ce Dan Puric a făcut mai multe declarații cu privire la vaccinare, la cel de-al patrulea val al pandemiei și la măsurile luate de către autorități.

Valentin Jucan a spus că declarațiile lui Dan Puric instigă la ură.

În ceea ce privește declarațiile Danei Budeanu făcute tot la Antena 3, membrii forului audiovizual au aplicat doar o somație. Mircea Toma spune despre discursul acesteia că este ”un delir logic amplu”.

„Ea reuşeşte să se contrazică singură, ceea ce într-un fel atenuează din gravitatea celor spuse”, a spus acesta.

Mircea Toma a mai spus că ”ideea de a o invita singura pe Dana Budeanu într-o emisiune invită la dezinformare”.

Ce declarații a făcut Dan Puric

Dan Puric a fost invitat în emisiunea ”Subiectiv”, cu Răzvan Dumitrescu. Acolo, acesta a făcut mai multe declarații considerate de membri CNA ca fiind instigatoare împotriva medicilor.

”Ispite din astea penibile de doi bani, de tip bolşevic, a început să semene vaccinul cu carnetul de partid./ Guvernul, aceşti oameni iresponsabili ne invită la ruletă rusească./ Mie ştiţi ce milă mi-a fost cu campania asta de vaccinare? Am avut senzaţia de abator naţional şi acuma văd un abator pentru copii.”, au fost declarațiile acestuia.

Valentin Jucan mai spune că ”Dan Puric susţine un discurs care instigă la ură împotriva sistemului medical, împotriva medicilor, în momentul în care ne spune că medicii joacă ruleta rusească. A susţinut un discurs împotriva statului roman şi împotriva românilor.

Noi nu sancţionăm opinia cuiva, însă când conţine o serie de acuzaţii care pot duce la compromiterea sau la contestarea unui act medical se ajunge într-o alta zona”.