Fosta șefă a CNA, Laura Georgescu, a fost condamnată, marți, la patru ani și patru luni ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel București. Aceștia au dat hotărârea finală în dosarul în care fostul lider al PSD Viorel Hrebenciuc și fosta șefă a CNA, Laura Georgescu au fost condamnați la pedepse cu executare pentru fapte de mare corupție în primă instanță.

Judecătorii au respins apelurile declarate de Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu. Ei au decis să mențină hotărârea luată de Tribunalului București în cazul celor doi. Urmează ca cei de la Curtea de Apel București să comunice minuta deciziei definitive Tribunalului București. Asta pentru că Tribunaluk este instanța de executare în acest caz. La rândul său, Tribunalul o va comunica instituțiilor statului abilitate și va emite mandatele de executare a pedepsei pe numele celor condamnați definitiv la pedepsele cu executare.

Istoria unui dosar cheie

Curtea de Apel București a amânat, în 20 august, pentru a treia oară, luarea unei decizii definitive în mega-dosarul de corupție denumit „Giga Tv”, în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost deja condamnat la o pedepasă cu executare. Dezbaterile în acest caz s-au finalizat în 18 mai iar pronuțarea în caz a fost stabilită de către completul de judecată în 25 iunie. În 25 iunie CAB a amânat din nou luarea unei decizii pentru 3 august iar apoi pentru vineri.

Instanța a amânat pentru 14 septembrie luarea deciziei definitive în acest caz.

La finalul anului 2019, în ajunul Crăciunului, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

De ce se face vinovată fosta șefă a CNA

De asemenea, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.

Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, în iulie 2015, trimiterea în judecată a mai multor persoane, toate implicate în fapte de corupție. Astfel au fost judecați GEORGESCU LAURA – CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), pentru abuz în serviciu, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată – 25 acte materiale), instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale).

Sursa foto: Dreamstime