„Numirea unui profesionist de excepţie în fruntea Ministerului Fondurilor Europene reprezintă practic o garanţie a faptului că în primul rând investiţiile vor apărea şi în al doilea rând că fiecare ban european pe care îl putem atrage îl vom atrage. Considerăm că este incredibilă situaţia în care ne aflăm în momentul de faţă şi anume cu un risc de dezangajare de 300 milioane de euro şi cu probleme uriaşe în atragerea fondurilor pentru viitorul exerciţiu financiar şi nu ne referim la o sumă mică, ne referim la 3,2 miliarde de euro”, a spus Raluca Turcan.

În fiecare an, la nivelul Comisiei Europene, acționează acest risc de pierdere de bani europeni în cazul în care nu sunt folosiți, spune ministrul Ioan Boloș.

„Discutăm de o sumă mare de bani, 300 milioane de euro, pentru care există risc de dezangajare, şi trebuie să luăm toate măsurile.

Riscăm pierderea acestor bani.

La nivelul CE, în fiecare an acţionează acest risc de pierdere de bani europeni: dacă nu îi foloseşti, dacă nu faci plăţi către beneficiari, îi pierzi.

Grija noastră pe termen scurt e să salvăm aceşti bani, ei fac parte din bugetul României.

Orice pierdere este îngrijorătoare şi purtăm responsabilitatea”, a declarat Ioan Boloş.

Direcţia fondurilor este cea conform programelor operaţionale, a spus Boloş, care a precizat că vizată în special este infrastructura.

„Este vorba atât de cea la nivelul autorităţilor locale, cât şi despre proiecte mari de infrastructură de care România are nevoie: autostrăzu, căi ferate, parte de transport naval”, conform Digi24.