Dăncilă a anunțat la Iași că ”va ajusta”programul de guvernare și va face noile propuneri până la 1 septembrie. Totodată, ea a anunțat și o posibilă remaniere a Guvernului.

”Vom merge pe remaniere, nu pe restructurarea Guvernului, vom merge pe ajustarea programului de guvernare, pentru că, aşa cum ştiţi, programul de guvernare a fost votat în Parlamentul României şi nu poate fi modificat. Îl ajustăm, pentru că au trecut doi ani şi jumătate. 70% din programul de guvernare este deja implementat şi vom merge pe o ajustare”, a spus Dăncilă într-o conferință de presă.

”Pentru noi este foarte important să continuăm acest program de guvernare cu care am venit în faţa românilor în 2016 şi, bineînţeles, din punct de vedere politic, să ne implicăm pentru alegerile prezidenţiale având în vedere că timpul rămas la dispoziţie este foarte scurt”, a mai spus șefa PSD.

„Eu cred că prioritar acum este programul de guvernare, modul în care vom ajusta programul de guvernare şi voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare, după ce îl vom discuta cu colegii de alianţă, şi modul în care ne vom organiza pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale”, declarase Dăncilă în urmă cu câteva zile.