Orange România are probleme mari. Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie din țară a fost obligat de instanţă să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc de locuinţe din sectorul 6.

În același timp, Orange România a fost obligat plătească despăgubiri de 5.400 de euro, pentru că refuzase să mute echipamentul. Totodată, soluția instanței mai arată că  suma de 5.400 de euro reprezintă contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului pentru perioada 19 mai 2020- 19 februarie 2021), precum şi la plata dobânzii legale aferente, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) şi până la achitarea integrală a debitului.

Pe lângă despăgubiri, Orange România mai are de plătit și suma de 1416,54 lei, care reprezintă cheltuielile de judecată. Operatorul mai poate face apel în maxim 30 de zile de la comunicarea soluției.

Lovitură pentru Orange România. Ce a decis Instanța

„Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spaţiului închiriat, în starea sa iniţială, prin ridicarea instalaţiilor şi construcţiilor efectuate. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5400 euro (echivalent în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului pentru perioada 19 mai 2020- 19 februarie 2021), precum şi la plata dobânzii legale aferente, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) şi până la achitarea integrală a debitului.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 1416,54 lei. Cu apel in 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”, se arată în soluţia instanţei.

Amintim faptul că Orange România nu este singurul operator pus într-o astfel de situație. În toamna anului 2020, un alt operator de telefonie mobilă a fost obligat de instanţă să-şi demonteze antena GSM de pe un bloc.

Este vorba despre Telekom România Mobile Communications. În luna noiembrie, instanţa Judecătoriei Sector 3 a obligat operatorul de telefonie să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii.