Potrivit liderului ALDE, pensiile pot fi majorate cu 40% în septembrie. Singura condiție este ca Guvernul să fie ”mai atent la colectarea taxelor și impozitelor”.

În opinia lui Tăriceanu, premierul Orban și Florin Cîțu se uită doar „la capitolul cheltuielilor”.

”Pensionarii vor pierde 30% din mărirea de 40% a punctului de pensie. Din punct de vedere economic văd că Guvernul, domnul Orban, domnul Cîțu, sunt pur și simplu paralizați. Ei se uită la buget numai la capitolul de cheltuieli. Îi întreb: domnilor, știți că există și un capitol de venituri?

Nu vreți să faceți ceva să majorați veniturile? Nu vreți să vă gândiți cum faceți o colectare mai bună a TVA-ului? Nu vreți să vedeți alte taxe care nu sunt plătite de anumite întreprinderi? România are un nivel foarte scăzut de colectare a veniturilor la buget”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV.

S-a încasat mai mult în luna aprilie?

Liderul ALDE. a fost întrebat dacă își aduce aminte de Cîțu care spunea că în luna aprilie au fost mai multe încasări ca în luna aprilie a anului trecut sau în luna martie. Potrivit acestuia, dacă încasările ar fi crescut, România ar fi un caz în unic în plină criză de coronavirus.

”Cunoașteți expresia ”să o creadă mutul?”. Deci în plină criză de coronavirus cred că am fi caz unic să ne crească încasările. Dacă au crescut încasările atunci cred că va fi mult mai simplu să mărească pensiile. (…)

Îi dau un sfat domnului Orban. Să îl ia de mânuță pe domnul Cîțu și să se ducă acasă dacă nu sunt capabili să facă acest lucru”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.