Conform tabloidului The Mirror, sora mai mică a Ducesei de Cambridge s-a izbit de o problemă când a venit vorba de Harry și Meghan Markle, care la acea vreme era doar iubita Prințului.

La nunta Pipei cu James Matthews, în cadrul unei ceremonii impresionante, cei doi copii ai lui Kate și William au fost și ei prezenți: prințul George a fost paj, iar Prințesa Charlotte, domnișoară de onoare. Kate nu avea cum să lipsească de la nunta surorii sale alături de soțul ei, prințul William și de copiii lor.

Dar când a fost vorba de a-l invita pe prințul Harry și pe iubita sa de la acea vreme, Meghan Markle, au început să apară problemele. Asta pentru că relația celor doi, pe care reușiseră cu succes să o țină secretă timp de cinci luni, era deja pe prima pagină a ziarelor, iar fanii regali erau disperați să vadă noul cuplu, arată The Mirror. 

Putea umbri evenimentul principal

În cartea ”Finding Freedom”, Omid Scobie și Carolyn Durand susțin că Meghan plănuia să participe la ceremonie. Și chiar și-ar fi cumpărat o ținută nouă și o pălărie specială, dar, în ultima clipă s-a luat decizia să nu participe la nuntă.

Autorii susțin că Pippa și mama sa, Carole, s-au temut că prezența lui Meghan ar putea „umbri evenimentul principal”. Ei spun că exact în dimineața nunții un tabloid britanic a făcut greșeala de a compara posteriorul lui Pippa cu cel al Meghan, iar acest lucru a fost picătura care a umplut paharul. „Harry și Meghan au fost de acord că ea nu va putea apărea în biserică, după o știre atât de vulgară”, scriu autorii.

Harry, singur la biserică

„Dacă până atunci erau îngrijorați că prezența lor va crea un circ mediatic, în ciuda faptului că și-au luat toate măsurile de precauție, acum nu mai aveau nicio îndoială că așa va fi”, scriu autorii.

„Ținuta de biserică a lui Meghan și pălăria creată de Philip Treacy urmau să fie purtate altă dată”, adaugă autorii.

Acesta a fost motivul pentru care prințul Harry a mers singur la biserică. Meghan s-a pregătit totuși pentru recepție și a așteptat ca Harry să se întoarcă pentru a putea lua prânzul împreună.

Regula instaurată de Pippa Middleton la masă

Dar Meghan nu a reușit să-și petreacă nici seara alături de Harry, așa cum și-a imaginat. Oaspeții invitați la recepție au participat la o serie de jocuri distractive și au urmărit un foc de artificii, înainte de a li se servi mâncare și băutură.

Numai că odată ajunși la masă, oaspeții au fost surprinși să descopere că Pippa a instaurat o regulă neobișnuită privind așezarea invitaților la mese.

Partenerii nu au fost așezați unul lângă celălalt, așa cum ar fi trebuit, ci lângă persoane pe care le cunoșteau foarte puțin sau deloc. Pippa a dorit să-i încurajeze astfel să comunice mai bine întrei ei, chiar dacă unii se cunoșteau atunci pentru prima dată.

Philippa Charlotte „Pippa” Middleton, sora mai mică a ducesei de Cambridge, Kate Middleton, s-a căsătorit în 2017 cu un manager de fonduri de investiții milionar, James Matthews, ceremonia fiind considerată „nunta anului” în Regatul Unit.