Prima Doamnă nu a anunțat, până acum, în mod oficial, că nu se va prezenta la audieri. Aceasta a fost citată pentru a fi audiată joi în dosarul deschis ca urmare a plângerii formulate de luju.ro.

Conform legii, Carmen Iohannis este obligată să anunțe oficial procurorii că nu se poate prezenta și, totodată, să explice motivul pentru care nu a dat curs invitației.

În cazul în care nu va onora nici următoarea invitație la parchet, Carmen Iohannis ar putea primi o amendă.

Mai mult, dacă nici după această amendă nu își va face apariția, procurorii pot emite un mandat de aducere pe numele ei.

Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai, in sesizare fiind vizat si un notar. Faptele sesizate sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

Plângerea vizează două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

„În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere.