În mai puțin de o săptămână, șefa PSD, Viorica Dăncilă, se bate cu actualul președinte, Klaus Iohannis pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Lupta e una extrem de dură, dar Dăncilă este torpilată chiar din interiorul PSD.

Primarul social-democrat al municipiului Buzău a comis o gafă de proporții. La o întâlnire electorală, acesta a spus că Dăncilă merită voturile chiar dacă nu e cel mai bun candidat, pentru că este reprezentantul partidului.

Primarul Constantin Toma, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, le-a spus colegilor din partid că trebuie să voteze cu Viorica Dăncilă, chiar dacă nu-i geniu şi n-a luat niciun premiu Nobel. Îndemnul primarului Toma a fost auzit inclusiv de Viorica Dăncilă.

„Vă spun cinstit, poate nu avem cel mai bun candidat care puteam să îl avem. Nu-i nici geniu, n-a luat niciun premiu Nobel, cel puţin până acum, dar este reprezentantul nostru şi suntem cu toţii în pericol dacă Viorica Dăncilă nu va ieşi ceea ce trebuie să iasă. Sau cel puţin să obţinem un rezultat extraordinar de bun pentru că am luptat pentru treaba asta”, le-a spus Constantin Toma celor prezenţi.

Nu este pentru prima oară când primarul Buzăului transmite mesaje deranjante pentru conducerea centrală. După primul tur al alegerilor prezidenţiale, primarul din Buzău a declarat că rezultatul arată că este nevoie de o resetare a PSD.  „E inacceptabil în trei ani să-ţi dărâmi trei guverne şi să mai ai pretenţia să câştigi şi prezidenţialele. S-a făcut tot ce se putea la Buzău. Sunt rezultate bune la Buzău. Mesajul meu e să se întâmple multe lucruri bune la Centru că nu se mai poate continua aşa”, a declarat Constantin Toma, conform adevarul.ro.

Viorica Dăncilă s-a aflat duminică la Buzău într-o vizită electorală alături de mai muţi lideri din conducerea partidului. În discursul presărat cu cacofonii, Dancilă a făcut referire la Klaus Iohannis. „Chiar dacă candidatul Iohannis se uită la mine cu dispreţ, mă mai şi jigneşte câteodată, se mai sprijină aşa, cu aroganţa, vreau să-i spun aşa: Decât înalt ca bradul şi… leneş, mai bine buturuga mică (sic!) care va răsturna carul mare. Doamne ajuta! Vctorie!”, a spus Dăncilă. În judeţul Buzău,