Theodor Paleologu, care este candidatul PMP în alegerile prezidenţiale, a desființat-o pe Viorica Dăncilă și a lansat o propunere care lovește puternic în social-democrați.

Într-un interviu pentru News.ro, Paleologu a susținut că PSD trebuie ţinut în carantină după tot răul pe care l-a făcut în ultimii trei ani. El a avansat ideea unui „cordon sanitar”, adică a unui pact anti-PSD.

Candidatul PMP pentru Cotroceni a amintit de articolul din Legea partidelor politice referitor la desfiinţarea unui partid politic. În opinia sa, această prevedere se aplică deja PSD, care prin măsurile din ultimii ani se situează în afara legii.

„PSD trebuie să-şi pună problema dacă vrea să mai existe ca partid. E o chestiune de to be or not to be. Eu cred că i se aplică deja prevederile din Legea partidelor politice privind desfiinţarea. Deci să-şi bage minţile în cap, să vadă lucrurile aşa cum sunt, ce au făcut în ultimii ani şi dacă vor să dispară ca partid”, a comentat Paleologu.

Theodor Paleologu a susținut că PSD trebuie înlăturat de la putere și trebuie instalat un guvern de tranziţie, care să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

El afirmă că situaţia în ţară este „explozivă”, iar Viorica Dăncilă nu este nicidecum o persoană neconflictuală, ci dihonia în persoană.

„Nu se poate continua cu Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, pentru că această persoană va arunca România în aer. Este o piromană. Va incendia România. Cu aerul ei de vestală neprihănită îmbrăcată mereu în alb, ea este de fapt principalul agent al discordiei”, a punctat Paleologu.