Pensionarii mineri se revoltă! Printre aceste probleme se numără recalcularea pensiilor dar și revenirea la facilitățile privind subvenționarea căldurii. Amintim că pensionarii mineri au beneficiat de această subvenționare până la finalul anului 2018.

“Potrivit reprezentanţilor pensionarilor mineri, ar trebui rezolvate problemele legate de recalcularea pensiilor, creşterea valorii punctului de pensie, de stabilirea vechimii în muncă şi cele referitoare la reacordarea facilităţilor privind subvenţia la plata căldurii, de care au beneficiat până la finele anului 2018″, a informat Prefectura Hunedoara.

În plus, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situaţia socio-economică actuală din Valea Jiului, în general, dar şi despre posibilitatea stabilirii unui program zonal pentru extinderea reţelei de termoficare în zonă.

Pensionarii mineri se revoltă! Se dorește continuarea activității minelor

Pensionarii mineri își doresc ca activitatea minelor şi a termocentralei Paroşeni să continue şi să fie în atenţia autorităţilor locale şi naţionale, producătorul de energie fiind apreciat ca un agent economic important din judeţ.

“Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, le-a prezentat pensionarilor din Valea Jiului situaţia din judeţ şi din Valea Jiului, din punct de vedere social, în condiţiile crizei sanitare, şi le-a transmis că va face tot ce este posibil din punct de vedere instituţional pentru ca solicitările să fie luate în considerare, atât cât se poate, în perioada de elaborare a bugetului de stat pentru anul 2021”, precizează Instituţia Prefectului.

Prefectura Hunedoara a informat că, pe lângă unele măsuri care pot fi luate la nivel locale, va fi transmisă Guvernului o informare care cuprinde toate cerințele Consiliului de Coordonare și Conducere a Ligii Pensionarilor Mineri din Valea Jiului dar și soluțiile pe care liderii organizației le propun pentru rezolvarea acestora.