Realitatea TV ar putea încasa o nouă loovitură, după ce dosarul deschis în cazul televiziunii, la DNA, a ajuns la nou înființata secție de anchetare a magistraților. În cazul lui Elan Schwartzenberg, pentru scurt timp proprietar al postului, se cere redeschiderea dosarului, scrie sursazilei.ro

Dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție începeau în 2013 cercetările penale pentru posibila finanțare a televiziunii Realitatea TV din evaziunea cu produse petroliere, precum și a modului în care la această televiziune s-au schimbat diferite patronate, ia o nouă turnură.

În ceea ce privește a doua parte, procurorii DNA aveau suspiciunea că televiziunea a trecut din proprietatea lui Sorin Ovidiu Vîntu la omul de afaceri Elan Schwartzenberg și ulterior de la acesta la Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru prin diferite falsuri în acte.

Inițial, la finalul anului trecut procurorul DNA care instrumenta dosarul a dispus soluția clasării față de mai multe persoane, cam toate din ”tabăra” lui Elan Schwartzenberg dar la sfârșitul lunii ianuarie procurorul ierarhic superior a infirmat soluția. Dosarul se află acum pe rolul Curții de Apel București care trebuie să decidă dacă aprobă redeschiderea urmăririi penale.