Cu ocazia ședinței extraordinare prevăzută pentru ziua de azi, mai mulți activiști anti-Brexit i-au trimis un mesaj important premierului Boris Johnson.

Un grup de militanți din Anglia au decis să creeze un mesaj anti-Brexit folosindu-se de pluguri. Astfel, pe un teren de 25 de mii de metri pătrați, au fost create litere de 40 de metri lungime care formează mesajul: ”Acum, Marea Britanie vrea să rămână în UE”.

Acest mesaj este o formă de protest a activiștilor anti-Brexit și a fost organizat de grupul ”Conduși de măgari”. Din punctul de vedere al acestora, toate sondajele de opinie arată faptul că, după trei ani de la referendum, majoritatea britanicilor se opun ieșirii din UE. Deși aceste sondaje arată dorința poporului, premierul Boris Johnson speră ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană pe 31 octombrie.

Data protestului nu este deloc întâmplătoare, azi are loc o nouă ședință pentru extraordinară consacrată acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. este de mențioant faptul că este prima ședință organizată într-o zi de sâmbătă depă cea consacrată războiului din Maldive, acum 37 de ani.

Noul acord anunțat joi de Londra și Bruxelles urmează să fie supus la vot de către legislatorii britanici. Se pare că rezultatul este unul extrem de strâns.

În cazul în care textul va fi aprobat de către deputațo, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat să-l pună în aplicare, au declarat serviciile premierului Boris Johnson.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decât de 288 de aleși, în condițiile în care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi în Camera Comunelor, care a respind de trei ori acordul Brexit obținut anterior de Theresa May, determinând-o să demisioneze.

Partidele din opoziție au avertizat deja că vor vota împotriva acordului lui Johnson. În special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului în parlament, este împotriva compromisului, care ar afecta, potrivit lui, integritatea Regatului Unit, prevăzând un tratament diferit pentru Irlanda de Nord.