Probleme pentru Mercedes-Benz! O autoritate din SUA a declanşat o investigaţie asupra anumitor autovehicule construite de comania germană.

Risc major pentru anumite utilitare Mercedes-Benz Sprinter: maşinile pot pleca singure de pe loc!

Mai exact, în urma unor plângeri ce vizează anumite modele din 2019 ale utilitarei Mercedes-Benz Sprinter, autoritatea americană responsabilă pentru siguranţa rutieră (NHTSA) a anunţat, vineri, că a demarat o investigaţie preliminară.

Utilitarele sunt folosite ca vehicule de livrări de gigantul american Amazon sau ca ambulanţe şi există mai multe plângeri potrivit cărora maşinile au pornit singure de pe loc, deşi levierul cutiei de viteze era blocat în „Park”, notează agenţia Reuters.

NHTSA susţine că a primit reclamaţii referitoare la opt tamponări şi o persoană rănită ca urmare a unor incidente în care au fost implicate utilitare Mercedes-Benz Sprinter 2500/3500/4500. Agenţia nu a dezvăluit numărul total de vehicule care sunt incluse în investigaţie.

Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter, model 2019 (Sursa foto: Dreamstime)

Răspunsul Mercedes-Benz Cars & Vans

Producătorul auto german a dat asigurări că va coopera cu agenţia americană. Mercedes-Benz Cars & Vans a dat publicităţii un comunicat conform căruia „compania este într-o comunicare strânsă cu NHTSA cu privire la îngrijorările sale şi va continua să coopereze cu agenţia”.

Într-o plângere formulată în data de 16 martie, un şofer din Pittsburgh spune că utilitara sa era oprită şi levierul cutiei de viteze era blocat in „Park”, dar, cu toate acestea, „vehiculul a luat-o la vale şi a tamponat un alt automobil. Acesta este cel de-al doilea accident al meu în care a fost implicată o utilitară Mercedes Sprinter, în ambele cazuri de vină fiind o problemă la sistemul de frânare”, susţine şoferul care conducea o utilitară de livrări a grupului Amazon.

O investigaţie preliminară este primul pas înainte ca NHTSA să decidă dacă va demara o anchetă amănunţită.

Autoritatea subliniază însă că „un vehicul care porneşte singur fără un şofer la volan este posibil să lovească pietoni sau vehicule, în mişcare sau parcate, precum şi clădiri, provocând răniri, decese şi/sau pagube materiale”.

Sursa foto: Dreamstime