Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a anunțat că protocolul de coaliție este finalizat și este foarte probabil ca mâine președintele Klaus Iohannis să confirme acest lucru.

„Eu cred că, dacă mâine va fi posibil, președintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public și anume că avem o înțelegere în această coaliție de guvernare”, spune la Digi24 Dacian Cioloș.

Totodată, acesta a mai precizat că programul de guvernare va fi gata în cursul zilei de luni.

„Se mai fac ultimele ajustări. Ieri seara am discutat ultimele lucruri, ultimele detalii la nivel politic. E finalizat deja protocolul de coaliție. Nu l-am semnat aseară pentru că am rămas până mai târziu să să ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare. Foarte probabil mâine președintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliția, să confirmăm primul ministru și să dăm drumul la instalarea guvernului”, adaugă Cioloș.

Copreședintele USR PLUS apreciază că viitorul guvern va putea fi instalat până pe 27 decembrie.

Cine îi ia locul lui Nelu Tătaru

În același timp, Dacian Cioloş a anunțat că Vlad Voiculescu va fi propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, ocupată în prezent de Nelu Tătaru. 

„Propunerea noastră va fi Vlad Voiculescu pentru Sănătate, are experienţă pe acest domeniu, a mai asumat acest portofoliu. (…) A promovat partea de sănătate din programul nostru, deci e, cumva, o propunere firească. Mai avem şi alţi oameni în USR PLUS capabili să asume un astfel de domeniu, dar Vlad Voiculescu este cel care este în pole position”, a spus Cioloş.

De asemenea, el a adăugat că USR PLUS o va propune pe Anca Dragu pentru şefia Senatului.

„O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor, deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a precizat Dacian Cioloş.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim