Situaţia se complică pentru Raed Arafat, în urma apariţiei în presă a înregistrării cu primele minute ale intervenţiei de la Clubul Colectiv. Grupul civic Reset a formulat o plângere penală pe numele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi a şefilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Orlando Șchiopu și Mihai Guță.

Reprezentaţii grupului civic Reset au anunţat vineri, 25 octombrie, la o zi după ce Libertatea a publicat imaginile terifiante, că a formulat un denunţ împotriva celor trei „pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal”, care prevede că: „Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

„Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a grupului Reset.