Viorica Dăncilă încă culege roadele declarației nesăbuite prin care a anunțat mutarea ambasadei României la Ierusalim. Astfel, conform unor surse, regele a ales să renunțe la vizita pe care o avea pregătită în România.

Chiar dacă, oficial, nu au fost oferite încă detalii despre motivele din spatele anulării vizitei, acesta ar avea legătură cu anunțul Vioricăi Dăncilă prin care se arăta hotărâtă să mute ambasada României la Ierusalim.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, ar fi trebuit să ajungă astăzi în România, într-o vizită oficială de 3 zile, în care avea stabilite o serie de întâlniri, printre care cu președintele României, Klaus Iohannis și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, este declarația Vioricăi Dăncilă făcută în vizita privată din SUA, care a provocat anularea vizitei regelui Iordaniei.