Ionel Dancă, purtătorul de Cuvânt al PSD, susține că Liviu Dragnea „minte cu cifrele pe masă”, fiind o bătaie de joc la adresa primarilor din România.

„Domnu’ Dragnea, nu mai prostiți lumea! Mințiți cu ”cifrele pe masă”. Împreună cu celălalt infractor din Guvern, condamnatul penal Vâlcov, vă bateți joc de banii oamenilor pentru comunitățile lor. Prima enormitate spusă de Dragnea. Bugetele locale vor crește cu 9 miliarde de lei și va fi cel mai mare buget pentru administrațiile locale, de 77 miliarde lei. Cifrele adevărate ale execuției bugetare arată că bugetul administrațiilor locale a fost 73,49 miliarde lei în 2018. Oricum ai aduna această cifră cu 9 miliarde lei nu rezultă 77 miliarde lei decât în calculele unor infractori mincinoși. Este o creștere pe hârtie cu 3,5 miliarde lei a bugetelor locale dar nici aceasta nu este o creștere adevărată pentru că au fost tăiate sumele primite din TVA și le-au fost transferate integral cheltuielile cu asistența socială. Anul trecut, autoritățile locale au primit 15,3 miliarde de lei din TVA iar acum Dragnea spune că vor primi 11 miliarde lei, cu 4,3 miliarde de lei mai puțin,” a declarat Ionel Dancă, pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că primăriile din România nu doar că nu vor primi sumele de bani cerute, dar vor trebui chiar să suporte integral cheltuielile cu asistența socială, cheltuieli care, până în prezent, erau suportate de la bugetul de stat în proporție de 90%.

„Și ca bătaia de joc la adresa tuturor primăriilor din țară să fie și mai mare, acestea vor trebui să suporte integral cheltuielile cu asistența socială care au costat 6,4 miliarde lei anul trecut, în condițiile în care până în prezent acestea erau suportate în proporție de 90% de la bugetul de stat. În fine, o altă informație fake publicată de Dragnea este că bugetul administrațiilor locale în acest an este jumătate din bugetul de stat. Încearcă să-i prostească în față pe primarii care cer o treime din bugetul general consolidat, nu din bugetul de stat. Raportat la bugetul general consolidat de anul trecut, de 295 miliarde lei, primăriile au primit 25% din acest buget,” a conchis Ionel Dancă.