Zoltan Gyorke, subprefect de Cluj, a publicat, pe pagina sa de Facebook, dosarul de cadre al lui Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Actualul preşedinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop a devenit membru al UTC încă din anul 1969. Pop a început să conducă cea mai mare universitate din România după anul 2000. În trecut însă, acesta a început să primească funcţii politice în cadrul UTC încă din timpul liceului. El a urmat liceul la Braşov, la „I.A. Şaguna”, iar din 1974 a urmat cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, pe care a absolvit-o cu notă maximă.

„Uniunea Tineretului Comunist a fost cea mai importantă pepinieră de cadre a Partidului Comunist Român. Primul secretar general al U.T.C. de după 23 august 1944 a fost Nicolae Ceauşescu. Uniunea Tineretului Comunist era condusă de un Comitet Central şi compusă din mai multe compartimente, printre care și Secţia Cadre. Lucrătorii acesteia întocmeau dosarele personale ale nomenclaturii uteciste și asigurau promovarea în funcţiile de conducere.

Document. Dosar de cadre – Pop Ioan Aurel (Arhivele Naționale, Fond C.C. al U.T.C. – Secţia Cadre, Dosar P/15)”, a scris pe Facebook, subprefectul de Cluj.

„Ca student, pe lângă interesul deosebit ce l-a manifestat în pregătirea lui, a desfăşurat şi o susţinută activitate obştească. A fost secretar al ASC (n.r. Asociaţia Studenţilor Comunişti), vicepreşedinte pentru probleme politico-ideologice în Consiliul UASC pe Universitate, reprezentant al studenţilor în Consiliul profesoral al facultăţii”, reiese din dosarul de cadre al preşedintelui Academiei Române.

Despre UTC tocmai s-a aflat că patrimoniul a fost furat, pierdut sau i-a fost schimbată destinaţia în majoritatea judeţelor din ţară. Patrimoniul Uniunii Tineretului Comunist a fost furat, pierdut sau i-a fost schimbată destinaţia. Nimic nu mai este de folos pentru tinerii care trebuiau să beneficieze de acest patrimoniu. Ce trebuie făcut mai departe? Trebuie adoptat Regulamentul de aplicare a Legii nr. 146/2002 ca să intrăm într-o stare de legalitate, să se poată cerceta/audita persoanele care au stăpânit aceste fundații până acum și după desființate sau reorganizate din temelii aceste fundații, au scris referitor la acest subiect cei romaniacurata.ro.