Odată încheiate negocierile în această speță, Klaus Iohannis s-a grăbit să-și anunțe candidatua sigură la alegerile prezidențiale din România, pentru că președinția Consiliului nu mai era posibilă. Chiar și în acest context, mai mulți analiști politici și jurnaliști, printre care Bogdan Chirieac sau Sorin Roșca Stănescu insistă pe ideea că Dacian Cioloș ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis la prezidențiale.

Ipoteza este totuși una destul de greu de crezut, în contextul în care fostul premier nu bifează prea multe puncte la capitolul încredere. El este deja o imagine notorie în rândul electoratului și pentru mulți reprezintă o dezamăgire. Un nume nou, cu un profil curat, dar cu o oarecare notorietate și susținere externă ar reprezenta într-adevăr un pericol.

Conform surselor Capital, în acest moment nu există nicio altă opțiune pentru electoratul de dreapta, care să aibă vreo șansă în fața lui Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, toate sondajele îl dau drept câștigător detașat dacă îl va avea drept contracandidat pe stânga pe Liviu Dragnea. PSD încă nu și-a desemnat reprezentatul, însă este destul de probabil ca acesta să fie președintele PSD.

Vezi și Informaţii de ultim moment despre infarctul lui Mihai Tudose! Victor Ponta a făcut anunţul