Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat miercuri că proiectul de lege vizând reglementarea în termeni noi a carantinei și a izolării persoanelor nu va fi votat în plenul Camerei Deputaților fără a i se aduce modificări majore la comisia de specialitate.

”Proiectul venit de la Guvern protejează abuzurile și nu protejează cetățenii. În acest moment se află în dezbatere la comisia juridică, mâine ca intra la dezbatere în plenul Camerei Deputaților, dar ma intra cu modificări majore operate la comisia de specialitate”, a explicat Romașcanu.

”La dezbaterile din comisie participă și ONG-uri care se ocupă de drepturile omului și vom ține cont de recomandarea lor, pentru că legea trebuie să protejeze cetățenii și nu abuzurile”, a mai spus el.

Promovarea teoriilor conspirației

Doar că la dezbatere au fost invitați reprezentanții unor ONG-uri care promovează teoriile conspirației sau cadre medicale care se opun vaccinării și nu recunosc gravitatea pandemiei de Covid – 19, anunță digi24.ro.

Astfel, dezbaterea organizată de Nicușor Halici și Oana Florea s-a referit mai puțin la subiectul discuției – legea privind carantina și izolarea și a servit mai degrabă pentru promovarea teoriilor conspirației. „Virusul nu există”, „Sunt cazuri inventate”, „Nu trebuie să purtăm mască” sau „Guvernul trebuie să oblige populația să consume vitamina C și D” sunt doar câteva dintre concluziile așa-zisei dezbateri organizate de PSD.

De asemenea, unii participanți la dezbatere au politizat discuțiile, au acuzat Guvernul de practici „naziste” și au amenințat cu proteste.

Înlocuirea carantinei obligatorii de 14 zile

După dezbatere, deputatul jurist Oana Florea a anunțat că PSD va modifica legea „în acord cu solicitările societății civile”, conform sursei citate.

Una dintre modificările anunțate de PSD la legea Guvernului este înlocuirea carantinei obligatorii de 14 zile, impusă persoanelor care vin din zone roșii, cu un test pentru coronavirus.

Măsura propusă de PSD este una care contrazice opiniile specialiștilor, care susțin că virusul poate să nu fie depistat printr-un test în primele zile de la infectare, motiv pentru care se impune izolarea de 14 zile. De asemenea, măsura contravine practicii din majoritatea statelor care impun astfel de condiții pentru intrarea persoanelor din zone în care virusul are o rată mare de răspândire.

Cu privire la carantinare, aceasta trebuie făcută individual cu consimțământul persoanei și făcută printr-un act administrativ care poate fi atacat în instanță. O altă modificare prevede că izolarea sau carantina nu pot fi decise de un singur medic.

”Proteste masive împotriva unei legi naziste”

„Internarea nevoluntară trebuie să fie ultima cale. Ar trebui întâi o izolare la domiciliu”, susține Oana Florea.

De asemenea, PSD vrea impunerea unei perioade clare pentru care se face carantina sau izolarea.

La dezbaterea din Comisia Juridică a participat și Pompiliu Diplan, care s-a recomandat reprezentant al ONG-ului „În Libertate”.

Acesta este însă și vicepreședinte al Coaliției STOP 5G. Diplan susține că „nu există nicio pandemie”, că „nu sunt cazuri de boală” și că sunt „butoane apăsate din afara României” pentru o astfel de lege.

Acesta recunoaște că nu a citit legea pentru care a fost invitat la dezbatere, însă amenință cu proteste „masive” împotriva unei „legi naziste”.

”Persoanele vaccinate cu vaccinul antigripal pot să fie depistate pozitiv pentru noul coronavirus”

Printre cei prezenți la dezbaterea online a fost și doctorul Anca Nițulescu, medic specialist ORL, cunoscut pentru pozițiile anti-vaccinare. Aceasta conduce Asociația „Medici pentru Consimțământ Informat”.

Nițulescu susține că testele PCR sunt lipsite de acuratețe și are și o teorie în acest sens. Aceasta spune că persoanele vaccinate cu vaccinul antigripal pot să fie depistate pozitiv pentru noul coronavirus. Lipsesc datele științifice, iar majoritatea afirmațiilor făcute de doctorul Anca Nițulescu încep cu „se știe că”.

„Se știe că persoanele care au trecut deja prin gripă pot să poarte fragmente de ARN care se întâmplă să se potrivească cu corona.

Persoanele vaccinate cu vaccin anti-gripal, pentru că vaccinul anti-gripal se cultivă pe rinchi de câine, câinii sunt infestați în mod curent cu virusuri din categoria corona. Și se știe că în momentul în care virusul este pus în fiolă și injectat el conține ARN din țesutul pe care a fost cultivat. Contaminarea cu ARN și ADN a vaccinurilor e bine cunoscută.

”Izolarea și carantina nu trebuie considerate singurele soluții”

Persoana care a fost vaccinată cu vaccin anti-gripal e posibil să prezinte ADN de virus corona care se testează pozitiv.

Eu așa îmi explic motivul pentru care multe persoane sănătoase au fost testate pozitiv”, susține Nițulescu.

Mă gândesc dacă nu s-ar putea introduce în populație aceste măsuri. Guvernul ar putea spune populației: „Toată populația luați 1000 de mg de Vitamina C, 5000 de unități de Vitamina D și 30 de mg de zinc pe zi și am avea cu mult mai puține cazuri decât acum”.

Nu cred că izolarea și carantina trebuie considerate singurele soluții”, a spus în cadrul dezbaterilor medicul Anca Nițulescu.

FOTO: INQUAM / Octav Ganea