Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, vorbește despre o situație care ar putea să complice și mai mult eforturile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Teodorovici aduce acuze extrem de grave guvernării liberale, despre care spune că folosește legea carantinării ca armă politică, împotriva primarilor PSD.

El aduce acuze directe Guvernului Orban că în comuna Gornet din județul Prahova carantina a fost introdusă doar ca o răzbunare politică.

”Instanța, ultima șansă pentru o viață normală”

”Iată de ce NU am votat legea carantinării: că este folosită ca armă politică!

Când m-am opus legii carantinării și izolării, m-am temut să nu fie o armă politică îndreptată împotriva PSD, împotriva cetățenilor acestei țări! Din păcate, am avut dreptate‼️

PNL folosește legeacarantinării și izolării ca să se răzbune politic, comițând abuz după abuz. Este cazul comunei Gornet din Prahova și unde, opoziția primarului PSD nu a fost suficientă fără ajutorul unei comunități unite, luându-se decizia apelării la instanță ca o ultimă șansă de a putea duce o viață normală în România zilelor noastre”, a scris duminică seară Teodorovici pe Facebook.

Teodorovici susține că legea carantinării ar trebui dezbătută din nou, de urgență, în Parlament, dacă locuitorii comunei Gornetu vor avea câștig de cauză în instanță, împotriva autorităților care au dispus să fie carantinați.

”Decizii abuzive și iraționale”

În caz contrar, este lăsată deschisă ușa pentru viitoare abuzuri împotriva cetățenilor României, arată fostul ministru.

”Dacă decizia finală a instanței va consfinți acest abuz, trebuie să dezbatem din nou, de urgență, legea în Parlament.

Trebuie să facem asta ca să prevenim eventualele viitoare decizii abuzive și iraționale care ar putea produce efecte similare și în alte părți ale României.

Și mă gândesc inclusiv la VamaVeche din comuna Limanu … dar și la multe alte localități mai mici sau mai mari care au în comun un singur lucru: primari PSD!”, a adăugat fostul ministru.