Purtătorul de cuvânt al PSD este de părere că Iohannis a avut o reacție necontrolată.

„Domnul Iohannis minte, aşa cum a făcut şi ieri. După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut şi controlul raţiunii.

A avut o ieşire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declaraţiei de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. Toată România s-a săturat să audă acceaşi placă obosită – PSD e de vină. Ne-am plictisit ca după mai mult de 9 luni de când şi-a pus Guvernul lui să auzim că alţii sunt vinovaţi.

Să fie clar: vinovaţi sunt Iohannis şi Guvernul PNL. (…) Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au Ministerul Sănătăţii, ei conduc Ministerul de Interne şi nu fac nimic. (…)

Acest Guvern incompetent şi criminal este de vină pentru această criză fără precedent”, a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

Cea de-a doua minciună a lui Klaus Iohannis

Lucian Romașcanu a declarat că actualul Guvern trebuia să trimită legea carantinării și izolării imediat după pronunțarea Curții Constituționale.

„Guvernul trebuia să trimită legea privind carantinarea şi izolarea imediat după 25 iunie, când s-a pronunţat Curtea Constituţională.

Era evident că este vorba despre încălcarea articolului 53 din Constituţie privind limitarea drepturilor fundamentale, iar aşteptarea până la motivarea Curţii nu este decât o explicaţie a incompetenţei şi a eşecului.

Au trimis legea abia pe 6 iulie şi pe 7 iulie a ajuns în Parlament. Pe 9 iulie, în mai puţin de 48 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaţilor pentru a ne mişca cu rapiditate.

Însuşi preşedintele Iohannis a spus că este nevoie de dezbatere pe această lege, cu atât mai mult cu cât legea pe care a trimis-o Guvernul era o lege a abuzurilor, pe care Senatul a corectat-o”, a afirmat acesta.