Toate rezultatele au ieşit negative la Constanța, după cum a anunțat prefectura marţi seară, în urma testării contacţilor direcţi ai salariatei instituţiei care a fost confirmată cu noul coronavirus, inclusiv cele ale prefectului şi subprefecţilor judeţului, transmite Agerpres.

„Astăzi, în urma testării contacţilor direcţi ai colegei care a fost confirmată cu prezenţa virusului SARS-CoV-2, toate rezultatele efectuate au fost negative, inclusiv cele ale prefectului şi subprefecţilor judeţului Constanţa”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.

Conform sursei citate, în perioada următoare, activitatea Prefecturii Constanţa se va desfăşura prin activarea unui plan de continuitate, în care vor fi implicate toate departamentele din instituţie. Prefectul judeţului, George Niculescu, va coordona de la domiciliu activitatea curentă şi va participa la şedinţe în sistem videoconferinţă şi teleconferinţă.

„Este necesar să avem continuitate, indiferent de situaţie, pentru că rolul nostru este foarte important, mai ales că suntem în plin sezon estival. Atât eu, cât şi colegii mei din cancelarie vom rămâne în izolare la domiciliu până la noi dispoziţii, DSP Constanţa fiind instituţia care, în funcţie de contextul epidemiologic, va hotărî cât vom fi nevoiţi să stăm acasă”, a declarat Niculescu.

Salariaților li s-a recomandat izolarea la domiciliu

O salariată a Prefecturii Constanţa, confirmată cu noul coronavirus, s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu soţul confirmat pozitiv duminică, toţi contacţii acestora intrând în izolare la domiciliu, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană.

Conform sursei menţionate, în cadrul anchetei au fost identificaţi toţi contacţii apropiaţi, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 şi li s-a recomandat acestora izolarea la domiciliu pe durata incubaţiei maxime, de 14 zile. Urmează ca în ziua a şaptea să aibă loc o retestare.

În noaptea de luni spre marţi, Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a informat că în cadrul instituţiei a fost confirmat un prim caz de COVID-19, anunţând totodată că prefectul George Niculescu şi echipa sa „vor intra în autoizolare până la efectuarea testului şi aflarea rezultatului”.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea