Ne așteaptă o iarnă grea! Numărul de blocuri cu avarii crește. Acești români nu au parte de căldură

În momentul de față, există aproximativ 200 de blocuri unde nu este apă caldă iar caloriferele nu oferă niciun pic de căldură. Mai mult, lista acestor blocuri crește de la o zi alta, scrie observatornews.ro

De exemplu, în Sectorul 5, în zona Ferentari-Giurgiului, caloriferele din apartamente sunt reci. Situația este similară cu cea de anul trecut iar oamenii şi-au cumpărat radiatoare sau calorifere electrice. Totuși, acest lucru crește facturile la curent, care nu pot fi neglijate în această perioadă.

Peste 1.500 de imobile sunt afectate

În acest context , lista blocurilor fără apă caldă şi căldură se întindea marţi, 12 octombrie, pe 31 de pagini. Astfel, peste 1.500 de imobile erau afectate, fiecare cu zeci sau sute de locatari, scrie sursa menționată.

Căldură cu rația într-un oraș din România

Amintim că aproximativ 10.500 de apartamente şi peste 230 de instituţii publice din municipiul Focşani, printre care şcoli şi grădiniţe, căminul de bătrâni, dar şi Spitalul Judeţean, au căldură cu program, doar trei ore pe zi, seara, după ce societatea de distribuţie a agentului termic din oraş nu a reuşit să încheie un nou contract cu furnizorul de combustibil.

Potrivit primarului municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, de vină pentru această situaţie sunt atât datoriile acumulate în timp de societatea de termoficare a oraşului, cât şi creşterea preţului la gaze din ultima perioadă.

„În această situaţie se află circa 10.500 de apartamente, precum şi peste 230 de instituţii publice, printre care Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, şcoli şi grădiniţe, licee şi creşe, unităţi de cultură, căminul pentru persoane vârstnice. Am discutat şi în această dimineaţă cu cei de la ENET să schimbe programul de furnizare a agentului termic. Să nu mai fie seara, să fie dimineaţa, pentru ca în şcoli şi grădiniţe să fie cald când vin copiii. Mai mult de atât, la acest moment, nu putem face”, a declarat Cristi Misăilă.