George Simion anunță că are înregistrări incendiare după dosarul deschis de DNA. Politicianul spune că mai mulți dintre deputații AUR au fost contactați de parlamentarii PNL, printre care și Rareș Bogdan.

”Nu este singur. Au fost contactați 5 colegi de-ai mei. Doar din partidul nostru, sigur au fost și din alte partide. Se oferă avantaje materiale, dacă nu merge, se șantajează. Avem înregistrări, avem mai mulți deputați care au fost abordați. Ei au spus că sunt echipe de negociere, dar sunt echipe de mituire. Doamna Gorghiu, care a spus că nu e vocea deputatului, probabil că are amnezie”, a spus politicianul.

George Simion: ”Ne-au contactat parlamentar cu parlamentar”

George Simion a declarat că au fost contactați de mulți politicieni.

”Întâlnirile au avut loc în București sau în județe. Colegul meu a fost contactat de acest deputat de Timiș, un alt coleg de-al meu din Dolj a fost contactat tot de el. Rareș Bogdan m-a contactat pe mine personal, l-a contactat pe un vicepreședinte AUR, apoi a fost apelat deputatul nostru de Timiș să se vadă cu el. Mi-a cerut să fiu înțelegător. El spunea că suntem extremiști, că nu suntem frecventabili.”, a spus George Simion.

Promisiuni contra voturi

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a spus politicianul.