AUR intră în grevă parlamentară. George Simion: Nu ne lăsăm! Florin Cîţu trebuia demult să nu mai fie prim-ministru

Parlamentarii AUR au organizat la început de săptămână un nou protest pe holurile Palatului Parlamentului. Aceștia au adus un banner pe care scria „Grevă” şi au ţinut în mâini coli de hârtie cu mesaje pentru votarea moţiunii de cenzură şi împotriva introducerii certificatului verde COVID. Ulterior, ei au intrat în sala de plen şi au stat la balcon.

„Votaţi moţiunea! Ăsta este mesajul nostru şi nu ne lăsăm! Din prima zi de sesiune parlamentară am înaintat această acţiune şi mergem până la capăt cu ea”, a declarat George Simion.

Ce urmărește declanşarea grevei parlamentare?

De asemenea, acesta a susținut că declanşarea grevei parlamentare urmăreşte respectarea Constituţiei şi a democraţiei.

Florin Cîţu trebuia demult să nu mai fie prim-ministrul României. S-au folosit de tertipuri şi au călcat în picioare Constituţia României şi, de aceea, singura formă prin care putem să protestăm este să intrăm în grevă parlamentară. Este un gest fără precedent. Nu vom participa la votul de astăzi din plen şi nu vom vota în comisii, dar suntem prezenţi cu toţii. Luăm parte la dezbaterile din comisii, însă nu vrem să girăm prin votul nostru şi prin prezenţa noastră această încălcare gravă a Constituţiei. Este dreptul nostru de a depune moţiune, este dreptul românilor de a nu mai fi conduşi de Florin Cîţu”, a explicat Simion demersul partidului său.

Potrivit celor spuse de George Simion, în cursul serii de luni, parlamentarii AUR se vor deplasa în Piaţa Victoriei pentru a participa la un protest.

„Vom merge în Piaţa Victoriei să ne alăturăm românilor care luptă pentru libertate. (…) Şi vom ieşi în stradă şi românii vor ieşi în stradă alături de noi! Greva noastră durează până când moţiunea este supusă la vot şi vom anunţa cât de curând o dată a unui mare protest în Bucureşti, în care vom invita alături de noi şi sindicate, şi patronate, şi pe toţi românii de rând”, a conchis liderul deputaţilor AUR.

George Simion: „70% din populație o să fie cumva stigmatizată şi va rămâne fără drepturi”

Amintim că George Simion, co-preşedintele AUR, este profund nemulţumit de deciziile guvernanţilor privind certificatul verde, despre care spune că reprezintă o încălcare gravă a libertăților de circulație ale românilor.

„Nu putem trăi cu frică, nu putem trăi în spaimă atât amar de vreme. Domnul Florin Cîţu nu se dă plecat și dăunează grav libertăților românilor și suntem aici pentru a protesta. Ne-am de făcut datoria în parlament am depus moțiunea de cenzură nu este supusă la vot.

Este ultima posibilitate pe care o avem cea de protest pașnic, dar nu știu cât vor rămâne pașnici românii, la ce se așteaptă, la ce facturi se pregătesc, la ce iarna grea vine și la ce restricții urmează. O să falimenteze companiile românești, antreprenorii români vor fi grav afectați pentru că doar 30% dintre români sunt vaccinați și din ce o să funcționeze restaurantele”, afirmă liderul AUR.

Sursa foto: Facebook, George Simion