Liviu Dragnea a condus PSD cu o mână de fier și nimeni nu avea curajul să i se opună. A promovat și a îngropat pe cine a dorit, după bunul plac. Una dintre cele mai rapide ascensiuni în politică a fost cea a Cătălinei Ștefănescu, care la doar 24 de ani, ajungea deputat de Teleorman. Surse din PSD spun că înainte să ajungă în Parlament, tânăra a bifat și câteva excursii în Brazilia, împreună cu Liviu Dragnea, desigur. Dar apoi, lanțul de iubire dintre cei doi s-a rupt. De ce?

Pentru că, se pare, Cătălina a ales să facă ochi dulci și altor colegi politicieni, astfel că fostul președinte al PSD s-a simțit nu doar trădat, ci și umilit. Așa că a scos-o din toate ecuațiile politice. Tânăra a avut mai întâi o relație cu Vlas Cosma, deputat de Ploiești, implicat în mai multe scandaluri de corupție, iar apoi cu Dan Șova, care a și fost condamant la închisoare, tot pentru corupție.

Cert este că Liviu Dragnea nu a iertat-o și a interzis tuturor să o mai propulseze în vreo funcție politică. Apoi s-a consolat în brațele noii sale secretare, Irina Tănase, care i-a devenit iubită tot la o vârstă foarte fragedă 22-23 de ani.

Totuși, Mihai Tudose, în perioada cât a fost premier, a încercat să o angajeze pe Catalina la Guvern, pe post de consilieră, însă într-o săptămână a fost obligat să o elibereze din funcție, la solicitarea șefului său de atunci.

Angajată de George Maior?

„Îmi aduc aminte că tu il băteai la cap pe George Maior să o angajeze pe iubita ta de atunci la SRI ( că erai căsatorit, nu contează, ca tu eşti cu «familia tradiţională») şi tot explicai că ea ştie ruseşte, că a studiat la Moscova”, scria Victor Ponta pe Facebook în urmă cu câteva luni, după ce Liviu Dragnea l-a făcut securist.

Toată lumea a reținut atunci doar ceea ce tot partidul știa de foarte mult timp, mai exact că între Liviu Dragnea și Cătălina Ștefănescu ar fi existat o poveste de iubire. Însă adevăratul avertisment al lui Ponta era altul. Conform unor surse, Liviu Dragnea l-ar fi convins în cele din urmă pe George Maior, să o încadreze pe Cătălina Ștefănescu în SRI (de aici și afinitatea lui Mihai Tudose pentru ea).

Așadar Liviu Dragnea avea o legătură strânsă cu SRI-ul lui Coldea și Maior. Doar că fostul președinte PSD a regretat enorm toate eforturile pe care le-a depus pentru fosta lui iubită și a încercat să o țină la distanță, mai ales că, pe termen lung, se pare că tânăra Cătălina ar fi trebuit să aibă un rol important chiar în Comisia SRI.

Odată scos din joc Liviu Dragnea, Cătălina Ștefănescu a fost recuperată și a reintrat în ecuația politică. Interesant este că aceasta a fost trimisă la Bruxelles, ca asistentă a eurodeputatului-preot Chris Terheș, ales pe listele PSD surprinzător, cunoscut pentru discursul lui anti-Kovesi și DNA.

Cum Cătălina Ștefănescu a studiat la Moscova, iar despre Chris Terheș s-a vorbit insistent că ar avea conexiuni în zona servicilor de informații (nu se știe care) rezultă că reprezentanții României la Bruxelles nu sunt atât de mulți câți am crede. Unora le place mult Franța, altora Germania, Rusia sau SUA. Interesant ar fi de aflat câți pun pe locul 1 România.