Situație absurdă la Casa Albă. Firma datorită căreia întreaga lume a folosit sau măcar a auzit de rețelele sociale nu va fi invitată la cel mai important eveniment anual din SUA privind rețele sociale, adică Summit-ul privind media socială. Informația a fost confirmată chiar de către Facebook, firma anunțând că nu a primit invitație.

Politicienii americani, în frunte cu Trump, au folosit tot mai mult media socială pentru a atrage alegătorii în mod direct. Trump a afirmat de multe ori că nu ar fi fost ales fără Twitter şi Facebook.

Totuși, în stilul caracteristic, Trump a criticat Facebook şi Twitter pentru că ar favoriza democraţii, fără să ofere dovezi în acest sens. El a sugerat în timpul unui interviu acordat Fox Business Network luna trecută că Twitter ”a făcut ca oamenii să i se alăture foarte greu…şi mult mai greu pentru el să le transmită mesajul său”, notează news.ro. 

În luna martie, Trump a scris pe Twitter că ”Facebook, Google şi Twitter, ca să nu mai vorbim de media coruptă, sunt foarte părtinitoare faţă de democraţii de stânga radicali. Dar nu vă temeţi, vom câştiga oricum aşa cum am mai făcut-o”.