Diaspora primește o nouă lovitură din partea autorităților. Cei de la Putere vor să-i controleze pe românii din străinătate. Toți românii care trimit mai mult de 2000 de euro în țară va fi luat la întrebări. Transferul de bani va fi anunțat direct la Oficiul de Combatere a Spălării Banilor.

Este vorba despre o nouă lege pregătită de către cei de la Putere. Autoritățile vor să facă verificări suplimentare pentru a vedea dacă sumele au fost obţinute legal. Aceiaşi oficiali trebuie să fie informaţi şi când românii cumpără sau vând bunuri mai scumpe de 10 mii de euro. Cei din Diaspora se simt direct vizaţi de schimbări.

Și asta nu e tot. Printr-o procedură judiciară, sumele care nu pot fi dovedite vor fi sechestrate apoi vor fi supuse confiscării speciale, dacă nu pot fi dovedite că au provenit fie dintr-o tranzacţie licită, fie dintr-o vânzare de bunuri mobile.

Mai mult, firmele şi instituţiile financiare care nu se supun regulilor pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri. Anul trecut, au fost raportate 12.000 de tranzacţii suspecte. În jur de 1.500 au fost înaintate organelor de justiţie.