El acuză fostele conduceri ale companiei că au făcut achiziţii supraevaluate.
"Eu vin din mediul privat şi m-am speriat când am văzut documentele financiare ale companiei. Noţiunea "eficienţăŢ nu a existat în vocabularul fostelor conduceri ale Loteriei Române, care s-au axat pe cheltuirea banilor, prin achiziţii supraevaluate, şi mai puţin pe creşterea încasărilor companiei. În acest context, situaţia financiară nu este deloc roză şi fără măsuri de eficientizare Loteria Română poate intra în procedură de insolvenţă, dar este ultima varianta pe care o luăm în calcul", a spus Ghiţă, citat de mediafax.ro.

La începtul lunii iulie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, l-a numit pe Dan Alexandru Ghiţă în funcţia de director general al companiei Loteria Română, în locul lui Gheorghe Benea, fost primar al oraşului Dej, care a condus compania din februarie 2009. Ghiţă a preluat şi conducerea Consiliului de Administraţie al Loteriei.

Ghiţă a fost din 2007 până în iulie director de vânzări la firma de jocuri de noroc Galaxy Games.

EVZ a relatat recent că înainte de a părăsi scaunul de preşedinte al Loteriei Române, Gheorghe Benea a negociat un nou contract cu grecii de la Intralot, cei care, în ultimii opt ani, au dat o gaură companiei de aproximativ 215 milioane de euro.
Inspectorii Curţii de Conturi a României, cei ai Corpului de Control al Premierului şi cei ai Corpului de Control al ministrului de Finanţe au atras atenţia autorităţilor că prevederile contractului de credit-furnizor încheiat între Loteria Română şi grupul de firme greceşti Intralot sunt păguboase pentru statului român.
Cu toate acestea, Gheorghe Benea, cel care a condus compania până acum şase săptămâni, a negociat o prelungire a acestuia. Contractul de credit furnizor pentru implementarea programului video-loterie, dintre Loteria Română şi grupul de firme greceşti Intralot, Intracom şi Lotrom, a fost parafat pe 1 septembrie 2003, de către Nicolae Cristea, preşedintele din acea perioadă al companiei.