Actualul guvernator al BOI, Mario Draghi, va fi din 21 octombrie noul şef al Băncii Centrale Europene, înlocuindu-l pe Jean-Claude Trichet.

În ultimele luni au avut loc numeroase dispute în guvernul italian referitoare la succesorul lui Mario Draghi în funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Italiei. Berlusconi are termen până la 1 noiembrie să adopte o decizie şi a declarat că "timpul este scurt dar există încă nişte probleme".

Până acum se credea că favoritul lui Berlusconi este Fabrizio Saccomanni, adjuctul lui Mario Draghi. Dar ministrul italian al Economiei, Giulio Tremonti, îl susţine pe directorul general al Trezoreriei, Vittorio Grilli.

În vârstă de 63 de ani, Mario Draghi este profesor în economie, iar în perioada 1991-2001 a fost preşedinte al Trezoreriei Italiei, după care a lucrat la Goldman Sachs, iar din 2006 conduce Banca Centrală a Italiei, restabilind reputaţia instituţiei afectată după ce precedentul guvernator Antonio Fazio a fost nevoit să demisioneze în urma unui scandal.
Sursa: Agerpres