Producatorul auto francez Renault a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a inceput comercializarea automobilelor Logan si in Columbia. Automobilele vor fi asamblate la fabrica Sofasa, situata in apropiere de Medellin, din colectii de piese livrate in special din Romania.



Comercilizarea se va desfasura prin 38 de dealeri inclusi in reteaua de distributie detinuta de Grupul Renault in Columbia.



In acest proiect, compania franceza a investit 23 de milioane de euro, intentiile Renault fiind de a asambla in Columbia 15.000 de automobile Logan pe an, pana in 2010, 40% dintre acestea urmand a lua drumul exportului catre Venezuela si Ecuador.




La Sofasa se mai fabricau deja mai multe modele Renault, printre care automobilul de clasa mini Twingo, modelul Clio II in varianta cu haion si sedan, berlina Megane I. De asemenea, uzina produce vehicule comerciale usoare pentru Toyota.



In Columbia grupul francez detine o cota de 23,1% din piata vehiculelor de pasageri, in 2004, aici fiind produse aproape 25.000 de automobile Renault.



In primele sapte luni ale anului, grupul francez a vandut in Columbia aproape 12.600 de vehicule, cifra care inseamna o crestere de 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Columbia devine astfel a patra tara, dupa Romania in 2004, Rusia in primavara lui 2005 si Maroc in iulie 2005, in care se va produce automobilul Logan.



Potrivit comunicatului companiei Renault, Logan va fi produs de anul viitor si in Iran, urmand ca in 2007 automobilul sa se fabrice si in India si Brazilia.



Sursa: Capital, 09 septembrie 2005