Omul de afaceri Liviu Tudor, proprietarul dezvoltatorului imobiliar Genesis, se aşteaptă la un nou val de relocari din partea chiriaşilor clădirilor de birouri din Bucureşti, după ce în următorii trei ani se aşteaptă să expire o serie de contracte de închiriere mai vechi.

„În 2011, 2012 şi 2013 vor începe să expire şi alte contracte de închiriere şi va apărea un nou trend de schimbare a locaţiei”, a declarat Tudor.

Potrivit acestuia, în perioada următoare nu vom mai asista la dezvoltări noi, ci mai degrabă la consolidarea zonelor deja consacrate.

„Băncile nu vor permite dezvoltări noi. Sunt surprinzătoare şi cele câteva proiecte care se mai construiesc”, a mai spus acesta.

Liviu Tudor este unul dintre cei mai mari proprietari de birouri şi are în portofoliu parcurile de afaceri West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera.

Tim Wilkinson, joint managing director în cadrul companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, este de părere că anul viitor va fi unul în care se vor absorbi spaţiile de birouri disponibile şi vom asista la foarte puţine construcţii noi.

Drept urmare acesta se aşteaptă ca în următorii doi ani gradul de neocupare, aflat acum la un nivel de 18%, să scadă până la 8% pe măsură ce stocul se va diminua.