El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că aceste momente sunt prielnice pentru modernizarea poliţiei.
‘Este posibil să se facă disponibilizări. Dacă pe mine mă întrebaţi, un punct de vedere personal, eu aş vrea să se facă disponibilizări în poliţia română. Pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum pentru nemuncă niciunul n-a fost dat afară din poliţie’, a precizat Liviu Popa.

El a adăugat că ar trebui daţi afară toţi cei care fac de ruşine poliţia română.
‘Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, o parte din ei -în jur de 2.000- sunt sancţionaţi de cel puţin două ori de la apariţia Statutului poliţistului, în 2002’, a menţionat şeful IGPR.

Liviu Popa consideră că poliţia română poate lucra şi cu cei 55.000 de angajaţi existenţi în prezent, deşi ar fi nevoie de zece ori mai mult personal.
‘Poliţia română ar trebui să aibă 500.000 de lucrători, la pretenţiile care sunt de la poliţie. Azi în poliţie sunt 55.500 de oameni. În viziunea mea pot să rămână 55.000 dacă sunt buni, pot să fie 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000’, a mai spus şeful IGPR.
SURSA: Agerpres