Premierul desemnat, Liviu Negoiţă a trimis liderilor PSD şi PNL invitaţii scrise la negocieri pentru formarea unui guvern de uniune naţională, dar a fost refuzat, tot în scris, cu recomandarea de a-şi depune mandatul.

„Am transmis invitaţii scrise, am primit refuz scris cu recomandarea să îmi depun mandatul. Dacă nu au venit, cu cine să discut?”, a spus Negoiţă, la Realitatea TV.

El a explicat că a acceptat propunerea pentru postul de prim-ministru, pentru „un mandat plin”, deoarece a crezut cu adevărat, bazându-se şi pe declaraţii pozitive anterioare ale reprezentanţilor PSD şi PNL la adresa sa, că poate forma un guvern de uniune naţională. El a arătat s-a gândit şi la un guvern majoritar PDL-PNL, dar că cel mai dur refuz de negocieri l-a primit din partea liberalilor.

Întrebat care este motivul pentru care doreşte să propună Parlamentul lista Guvernului într-un interval de trei zile de la nominalizare, Negoiţă a argumentat prin faptul că FMI a atenţionat România că nu va primi a treia tranşă din împrumut dacă bugetul pentru 2010 nu este aprobat până la 10 decembrie.

„Eu încă sper ca Parlamentul să voteze Guvernul, în interes naţional”, a adăugat Negoiţă.
Premierul desemnat a mai remarcat că 99% dintre articolele apărute în presă la adresa sa după nominalizare sunt negative şi s-a întrebat dacă nu există şi un „partid al presei”.

SURSA: MEDIAFAX

Te-ar putea interesa și: