Guvernul Dăncilă, dar și PSD stau pe un butoi de pulbere. Un plan secret pentru debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia patidului s-ar urzi chiar în aceste momente. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dat cărțile pe față în direct la Realitatea TV. Mai mult, actualul senator a spus și pașii, dar și condițiile ca Dragnea să fie istorie. Viorica Dăncilă ar fi cappul puciului și înlocuitoarea lui Dragnea.

„Nu sunt dubii. Scaunul de la Palatul Victoria e cu putere. Așa cum s-au distanțat Grindeanu si Tudose, așa se va distanța și Dăncilă. În câteva luni orice om așezat acolo realizează ce înseamnă puterea și o joacă. Dăncilă îmi pare o femeie cu bun simț în felul ei.

Ajuns acolo îți schimbi valorile de subordonare: de ce să mă subordonez la cel de la Camera Deputaților? Eu semnez miliarde! La câteva luni așezat pe scaun realizează Viorica Dăncilă ce putere are. Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier. Dăncilă e gardată de baronii din PSD. Nu cred că Paul Stănescu nu gândește în perspectivă și nu construiește în jurul doamnei Dăncilă. O văd deja ca un om politic în care mulți oameni politici puternici din PSD și-au pus speranțele că-l vor schimba pe Dragnea. Nu e exclus ca Dăncilă să fie în cursa pentru Cotroceni. Totul se poate întâmpla la europarlamentare, nu la dosarul la care așteaptă sentința”, a dezvăluit Băsescu.

Mai mult, Băsescu a dezvoltat planul secret al PSD, dar a mai lansat un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. „Pare o schemă de rezolvare la Dragnea. Un rezultat slab la alegeri, sub 35%, îl execută partidul. La câtă minte are Dragnea, să nu vă mai surprindă nimic”, a mai spus președintele de onoare al PMP.