Bătălia politică dinaintea alegerilor europarlamentare e din ce în ce mai dură. Cu două săptămâni îanintea scrutinului s-au scos deja săbiile. Și fostul președinte, Traian Băsescu a ieșit la atac. Capul listei PMP la alegeri s-a înfuriat pur și simplu și l-a distrus practic pe Dragnea.

Într-o postare extrem de virulentă pe o rețea de socializare, Băsescu l-a îngenuncheat pur și simplu pe Dragnea. Șeful Camerei Deputaților e pus la zid, iar în Europa nu mai valorează nimic. Nici premierul Ungarie, Viktor Orban, nu a scăpat de vorbele grele ale lui Băsescu. „Doi rătăciţi prin Europa. Dragnea şi Orban .
Cu ocazia summitului informal de la Sibiu, doi politicieni au decis să sfideze evenimentul, fiecare în felul său, dar având aceeaşi motivaţie şi anume faptul că europenii îi detestă şi îi consideră nefrecventabili.
Liviu Dragnea, dispreţuit de europeni pentru că nu respectă cutuma retragerii din prima linie a politicii când are o condamnare, dar şi pentru laşitatea cu care încearcă modificarea legislaţiei penale pentru a servi intereselor sale personale. În schimb, din dorinţa de a arăta europenilor că este viabil din punct de vedere politic în România, nefericitul a pus de un miting al PSD la Iaşi, unde aduce zeci de mii de oameni, cărându-i cu autobuzele din toată Moldova.
Viktor Orban, care face o politica favorabilă Moscovei de slăbire a coeziunii Uniunii Europene şi care din acest motiv nu are acces la summitul PPE (dar va participa la Consiliul European), a pus de o vizită în ungurime, pentru a pune la cale utilizarea UDMR în favoarea FIDESZ la alegerile din 26 mai.
Prin isprăvile lor penibile, şi Liviu Dragnea şi Victor Orban speră să primească mai multă atenţie decât evenimentul informal de la Sibiu. Vor avea un eşec. .
Cu siguranţă, nu cu politicieni agresiv-antieuropeni ca Dragnea şi Orban, amândoi părând a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei, se va construi viitorul Uniunii Europene”, e discursul furibund al lui Băsescu.