Edupedu transmite în exclusivitate că unul dintre cei mai importanți și constanți lideri ai partidului, Ecaterina Andronescu, ar putea candida la alegerile prezidențiale, ori din postura de candidat desemnat al social-democraților, ori din postura de independent.

Între timp, liderul PSD, Liviu Dragnea, construiește o opoziție la Andronescu atât în interiorul Ministerului Educației, cât și în partid. Potrivit surselor citate, la următorul comitet executiv al PSD, deputatul de Iași Camelia Gavrilă – de două ori inspectoare școlară generală în Iaşi – va prelua funcția de președinte al departamentului de educație în PSD, poziție din care îi va putea întoarce în partid toate proiectele Ecaterinei Andronescu.

Pe de altă parte, în Ministerul Educației, opoziția la Andronescu este asigurată prin intermediul lui Liviu Pop și a oamenilor angajați de el în instituție.

”În partid nu s-a luat nicio decizie, așa încât cred că sunt presupuneri care nu au nici un fel de suport. L-ați auzit și pe dl Dragnea care a spus că se va face o evaluare, că se vor lua în calcul sondajele. Mai avem până atunci mult”, a declarat Andronescu.

Totuși, întrebată dacă exclude total posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale, Ecaterina Andronescu a declarat că nu exclude această ipoteză, însă nu se poate pronunța mai departe deoarece în partid nu s-a luat încă nicio decizie în privința candidatului pe care îl vor susține social-democrații.